Održana Unconference 3 Akademije za poduzetništvo

05.10.2020. – U organizaciji POU Varaždin u Kinu Gaj u Varaždinu je 5. listopada 2020. godine održana Unconference 3 Akademije za poduzetništvo. Na ovom druženju je napravljen osvrt na dosadašnje generacije Akademije za poduzetništvo, održane su zanimljive edukacije i predstavljen je novi kurikulum Osnovnog (Basic) programa I Akademije za poduzetništvo koji će slušati III. generacija polaznika. Predstavljen je i Javni poziv koji je u tijeku te na koji se mogu javiti svi kandidati koji udovoljavaju kriterijima iz poziva.

Sve prisutne pozdravila je ravnateljica POU Varaždin Lana Velimirović Vukalović. Ivan Čehok, gradonačelnik grada Varaždina, dodijelio je potvrde polaznicima II. generacije Akademije za poduzetništvo. A svoje zadovoljstvo ovim kvalitetnim edukativnim programom izrazio je i Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Na zanimljivom panelu pod naslovom ”Evolucija, revolucija, transformacija” okupili su se Aco Momčilović (MBA Croatia), Marko Kovač (Repsly), Damir Šoh (Brodoto), predstavnik tvrtke Arbona, Ivančica Košić Čačić (polaznica 2. generacije Akademije za poduzetništvo). Voditeljica je već tradicionalno bila Blanka Lasić, također predavačica na Akademiji.

Marko Kovač, suosnivač tvrtke Repsly koja danas posluje iz Zagreba i Bostona sa 60 zemalja svijeta, objasnio je kako je stvorena njihova tvrtka i da su na putu do uspjeha prošli razne izazove i puno učili na poduzetničkom putu. Aco Momčilović savjetovao je da je nužno razmišljati o novim modelima poslovanja i novim proizvodima te ponekad napraviti velike promjene kako bi se stvorilo održivo poslovanje na tržištu. Ivančica Košić Čačić je izrazila veliko zadovoljstvo što je kao polaznica 2. generacije stekla vrijedna poduzetnička znanja i unaprijedila svoje poslovanje.

Direktor Tehnološkog parka Varaždin Karlo Kukec održao je predavanje „Poduzetnički sustav i uloga Akademije za poduzetništvo”. Nataša Kalauz je pričala o internacionalizaciji kao obliku transformacije poslovanja. Velebit Mirić održao je predavanje „Design Sprint – revolucija timskog rada”. A Marina Kolar je pričala o važnosti poduzetničkog mindseta i osobne transformacije.

Glavne poruke koje nosimo s ovog okupljanja su da je za uspjeh važno biti marljiv i uporan. Potrebno je ulagati u svoja znanja i vještine, unatoč svim izazovima i uvijek težiti napretku čak i u najizazovnija vremena. Ugodnu atmosferu s ovog zanimljivog i inspirativnog događaja možete vidjeti u slikama u galeriji i u kratkom videu.


Podijeli:

Promjena veličine fonta
Kontrast