Osnovni (Basic) program I

Osnovni (Basic) program I je društveno odgovoran projekt financiran od strane Grada Varaždina.

PAKET PODUZETNIČKIH ZNANJA I VJEŠTINA

Program predstavlja paket poduzetničkih znanja i vještina u 160 nastavnih sati kroz XI modula, a namijenjen je poduzetnicama i poduzetnicima s područja grada Varaždina i šire okolice u cilju jačanja njihove održivosti na tržištu te poticanja poduzetništva na područja grada Varaždina.

Sudjelovanje u programu je za polaznike potpuno besplatno, a ostvaruje se prijavom na Javni poziv koji se objavljuje jednom godišnje. Polaznike bira Stručna komisija koja se sastoji od dva predavača i ravnateljice. Godišnje se odabire 10 do 15 polaznika.

TAILOR MADE program

Program je definiran na temelju tailor made načela, odnosno sadržaj predavanja izrađuje se tek po odabiru svih polaznika i definiranju individualnih potreba svakog polaznika. Metodologija rada temelji se na praktičnom pristupu i interakciji, pojedinačnom i grupnom radu, pisanju domaćih zadaća i izradi završnog rada.

LOKALNI KARAKTER PODUZETNIKA – PREDAVAČA

Svi predavači su uspješni lokalni poduzetnici, no kao predavači pridružili su nam se i gosti predavači – uspješni poduzetnici iz drugih regija.

Lokalni karakter poduzetnika-predavača je od velikog značaja, jer upravo oni svjedoče svojim primjerom da je moguće poslovno uspjeti i u manjoj sredini poput Varaždina. Time se polaznike programa dodatno motivira.

Svake godine Stručna komisija utvrđuje prioritete Javnog poziva i kriterije za odabir polaznika.

ELEMENT UMREŽAVANJA

Važan segment nastave je poticanje sinergije među polaznicima, na temelju koje se na kraju razviju divna prijateljstva, ali i poslovne suradnje. Poticanje razvoja poduzetništva u temelju je ovog programa, a dodanu vrijednost čini upravo ta sinergija među polaznicima.

GENERACIJE POLAZNIKA

I. generacija (2018./2019.) – 13 polaznika (poduzetnici početnici)

II. generacija (2019./2020.) – 16 polaznika (poduzetnici početnici)

III. generacija (2020./2021.) – 11 polaznika (iskusni poduzetnici)

Za razliku od prve dvije generacije, III. generacija polaznika fokusirana je na već iskusne poduzetnike koji žele inovirati svoje poslovne modele i postići transformaciju svojih poslovnih subjekata te se posebno prilagoditi novim načinima poslovanja zbog krize uzrokovane pandemijom korona virusa.

Prioriteti i kriteriji za IV. generaciju polaznika definirat će se u 2021. godini sukladno potrebama u lokalnom poduzetništvu. Zašto je ovaj program Vaš pr(A)vi potez provjerite u samom programu koji je dostupan ovdje.Galerija slika


Generacija I

Generacija II

Generacija III

Promjena veličine fonta
Kontrast