Akademija za poduzetništvo 7.0 “Ljepota u funkciji poduzetništva”

Sedma po redu Akademija za poduzetništvo osmišljena je za početnike i iskusne poduzetnice i poduzetnike u industriji ljepote. U četvrtak, 26.06.2024. godine objavljen je JAVNI POZIV na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani kandidati koji zadovoljavaju sljedeće kriterije:

 • imaju prebivalište na širem području grada Varaždina (uključujući prigradska naselja)
 • tek pokreću ili već imaju registrirani poslovni subjekt s djelatnostima u području industrije ljepote:
  • frizerske usluge
  • barbijerske usluge
  • kozmetičarske usluge
  • usluge masaže
  • usluge manikure
  • usluge pedikure
  • usluge uređenja obrva i trepavica
  • usluge šminkanja
  • sve ostale usluge koje uključuju njegu i uljepšavanje tijela- usluge wellnessa, aromaterapije i sl.

Rok za prijavu na Javni poziv ističe u ponedjeljak, 12. 08 .2024. u 00:00h. Odabir kandidata za upis u besplatan program Akademija za poduzetništvo 7.0 vrši Stručno povjerenstvo sastavljeno od 3 člana: 2 mentora i ravnateljice POU Varaždin. Obavijest o odabiru bit će objavljena na web stranici www.azp.hr i dostavljena odabranim kandidatima najkasnije 01.09.2024. godine putem elektroničke pošte. Akademija za poduzetništvo 7.0 je neformalan program obrazovanja za poduzetnike, a sadržaj možete preuzeti u našoj digitalnoj brošuri

Planirani početak nastave je početkom rujna 2024. godine. Termini će se dogovoriti naknadno, ovisno o mogućnostima polaznika i predavača, kako bi se postigao najbolji mogući učinak. Predviđa se provođenje nastave u on-line obliku i uživo, što će također biti dogovoreno na razini cijele grupe polaznika. POU Varaždin zadržava pravo izmjena termina, sve u dogovoru s predavačima i polaznicima.

S odabrani kandidatima potpisat će se ugovori o obrazovanju. Svaki polaznik dužan je pohađati minimalno 80% ukupne satnice od 61 nastavnog sata. Na kraju programa polaznici dobivaju mjesec dana za pripremu završne prezentacije na temelju zadatka kojeg definiraju mentori. Polaznici će dobiti svaki 30 minuta za prezentaciju svog završnog rada pred mentorima. Predviđeni početak nastave – rujan 2024. godine

Predviđeni završetak nastave – prosinac 2024. godine

Predviđeni završetak programa (završne prezentacije)- veljača 2025. godine


Za sva pitanja obratite nam se putem sljedećih kontakata:

Telefon: 042 / 313 191 

Mail: pou@pouvarazdin.hr

Akademija za poduzetništvo – Vaš pr(A)vi poslovni potez!

Pučko otvoreno učilište Varaždin


OPĆENITO O PROGRAMU

• PAKET PODUZETNIČKIH ZNANJA I VJEŠTINA

Program predstavlja paket poduzetničkih znanja i vještina u modulima, a namijenjen je pojedincima sa šireg područja grada Varaždina (uključujući prigradska naselja) u cilju poticanja razvoja poduzetništva na područja grada Varaždina i jačanja održivosti poduzetnika/ca na tržištu.

Sudjelovanje u programu je za sve odabrane polaznike/ce potpuno besplatno, a ostvaruje se prijavom na Javni poziv koji se objavljuje jednom godišnje. Polaznike bira Stručna komisija koja se sastoji od dva predavača i ravnateljice POU Varaždina. Godišnje se odabire do 15 polaznika/ca, ovisno o interesu i broju prijavljenih kandidata.

TAILOR MADE program

Program je definiran na temelju tailor made načela, odnosno sadržaj predavanja izrađuje se tek po odabiru svih polaznika i definiranju individualnih potreba svakog polaznika. Metodologija rada temelji se na praktičnom pristupu i interakciji, pojedinačnom i grupnom radu, izradi projektnih zadataka i završnog rada. Završni zadatak definira se već u III. modulu, a na kraju svih predavanja svaki polaznik izlaže svoj zadatak pred Stručnom komisijom koju čini nekoliko predavača, koji daju osvrt i upute za poboljšanje poduzetničke ideje. Prezentacija završnog rada održava se u tajnosti, ne pred svim polaznicima niti predavačima, radi zaštite poslovne tajne i poduzetničkih ideja polaznika.

Polaznici su dužni pohađati 80% svih predavanja. Sa svakim polaznikom potpisuje se ugovor o obrazovanju.

• LOKALNI KARAKTER PODUZETNIKA – PREDAVAČA

Svi predavači su uspješni lokalni poduzetnici, no timu lokalnih predavača pridružuju se i gosti predavači – uspješni poduzetnici iz drugih regija.

Lokalni karakter poduzetnika-predavača je od velikog značaja, jer upravo oni svjedoče svojim primjerom da je moguće poslovno uspjeti i u manjoj sredini poput Varaždina. Time se polaznike programa dodatno motivira.

Svake godine Stručna komisija utvrđuje prioritete Javnog poziva i kriterije za odabir polaznika. U školskoj godini 2023./2024. u fokusu su poduzetnici početnici, odnosno kako smo ih slobodno nazvali ‘ABSOULTE BEGINNERS’.

• ELEMENT UMREŽAVANJA

Važan segment nastave je poticanje sinergije među polaznicima na temelju koje se na kraju razviju prijateljstva, ali i poslovne suradnje. Poticanje razvoja poduzetništva u temelju je ovog programa, a dodanu vrijednost čini upravo ta sinergija među polaznicima.

• GENERACIJE POLAZNIKA

I. generacija (2018./2019.) – 13 polaznika (poduzetnici početnici)

II. generacija (2019./2020.) – 16 polaznika (poduzetnici početnici)

III. generacija (2020./2021.) – 11 polaznika (iskusni poduzetnici)

IV. generacija (2021./2022.) – 12 polaznika (iskusni poduzetnici) Za razliku od prve dvije generacije, III. i IV. generacija polaznika bila je fokusirana na već iskusne poduzetnike koji su htjeli inovirati svoje poslovne modele i postići transformaciju svojih poslovnih subjekata te se posebno prilagoditi novim načinima poslovanja zbog krize uzrokovane pandemijom korona virusa. U fokusu V. generacije polaznika su iskusni polaznici iz područja kulturnih i kreativnih industrija.

V. generacija (2022./2023.) – 15 polaznika (iskusni poduzetnici i početnici – kreativne i kulturne industrije)

VI. generacija (2023.-2024.) – 22 polaznika (apsolutni početnici)

Radujemo se VII. generaciji polaznika s ciljem unaprjeđenja vaših poslovanja u industriji ljepote!

Pozivamo vas da pročitate rubriku ‘O nama’ i saznate zašto je Akademija za poduzetništvo Vaš pr(a)vi poslovni potez!

Program Akademije za poduzetništvo 7.0. – brošura


Galerija slika

Generacija I

Generacija II

Generacija III

Generacija IV

Generacija V

Generacija VI