Akademija za poduzetništvo 4.0

Osnovni program Akademije za poduzetništvo je društveno odgovoran projekt financiran od strane Grada Varaždina.

PAKET PODUZETNIČKIH ZNANJA I VJEŠTINA

Program predstavlja paket poduzetničkih znanja i vještina u modulima, a namijenjen je poduzetnicama i poduzetnicima s područja grada Varaždina i šire okolice u cilju jačanja njihove održivosti na tržištu te poticanja poduzetništva na područja grada Varaždina.

Sudjelovanje u programu je za polaznike potpuno besplatno, a ostvaruje se prijavom na Javni poziv koji se objavljuje jednom godišnje. Polaznike bira Stručna komisija koja se sastoji od dva predavača i ravnateljice. Godišnje se odabire 10 do 15 polaznika.

TAILOR MADE program

Program je definiran na temelju tailor made načela, odnosno sadržaj predavanja izrađuje se tek po odabiru svih polaznika i definiranju individualnih potreba svakog polaznika. Metodologija rada temelji se na praktičnom pristupu i interakciji, pojedinačnom i grupnom radu, izradi projektnih zadataka i završnog rada.

LOKALNI KARAKTER PODUZETNIKA – PREDAVAČA

Svi predavači su uspješni lokalni poduzetnici, no timu lokalnih predavača pridružuju se i gosti predavači – uspješni poduzetnici iz drugih regija.

Lokalni karakter poduzetnika-predavača je od velikog značaja, jer upravo oni svjedoče svojim primjerom da je moguće poslovno uspjeti i u manjoj sredini poput Varaždina. Time se polaznike programa dodatno motivira.

Svake godine Stručna komisija utvrđuje prioritete Javnog poziva i kriterije za odabir polaznika.

ELEMENT UMREŽAVANJA

Važan segment nastave je poticanje sinergije među polaznicima na temelju koje se na kraju razviju prijateljstva, ali i poslovne suradnje. Poticanje razvoja poduzetništva u temelju je ovog programa, a dodanu vrijednost čini upravo ta sinergija među polaznicima.

GENERACIJE POLAZNIKA

I. generacija (2018./2019.) – 13 polaznika (poduzetnici početnici)

II. generacija (2019./2020.) – 16 polaznika (poduzetnici početnici)

III. generacija (2020./2021.) – 11 polaznika (iskusni poduzetnici)

Za razliku od prve dvije generacije, III. generacija polaznika bila je fokusirana na već iskusne poduzetnike koji su htjeli inovirati svoje poslovne modele i postići transformaciju svojih poslovnih subjekata te se posebno prilagoditi novim načinima poslovanja zbog krize uzrokovane pandemijom korona virusa.

Kako je izgledao program nastave za polaznike III. generacije provjerite ovdje.Galerija slika

Generacija I

Generacija II

Generacija III

Promjena veličine fonta
Kontrast