Akademija za poduzetništvo 5.0

AKADEMIJA ZA PODUZETNIŠTVO 5.0

Program počinje u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine, a o točnom vremenu i mjestu polaznici će biti obaviješteni mailom.

Sva predavanja održavat će se u školskoj godini 2022. / 2023. u poslijepodnevnim satima u trajanju od po 4h do 6 nastavnih sati dnevno. Predavanja u načelu počinju u 17:00 sati radnim danom i održavaju se 2 puta tjedno. POU Varaždin zadržava pravo izmjena termina, sve u dogovoru s predavačima, ali i polaznicima.

Program ‘Akademija za poduzetništvo’ je društveno odgovoran projekt usmjeren na sve one koji žele razvijati poduzetnički mindset te je financiran od strane Grada Varaždina.

OPĆENITO O PROGRAMU

• PAKET PODUZETNIČKIH ZNANJA I VJEŠTINA

Program predstavlja paket poduzetničkih znanja i vještina u modulima, a namijenjen je poduzetnicama i poduzetnicima sa šireg područja grada Varaždina i šire okolice u cilju jačanja njihove održivosti na tržištu te poticanja poduzetništva na područja grada Varaždina.

Sudjelovanje u programu je za polaznike potpuno besplatno, a ostvaruje se prijavom na Javni poziv koji se objavljuje jednom godišnje. Polaznike bira Stručna komisija koja se sastoji od dva predavača i ravnateljice POU Varaždina. Godišnje se odabire do 15 polaznika/ca.

TAILOR MADE program

Program je definiran na temelju tailor made načela, odnosno sadržaj predavanja izrađuje se tek po odabiru svih polaznika i definiranju individualnih potreba svakog polaznika. Metodologija rada temelji se na praktičnom pristupu i interakciji, pojedinačnom i grupnom radu, izradi projektnih zadataka i završnog rada. Završni zadatak definira se kroz radionicu Design Sprint 2.0, a na kraju svih predavanja svaki polaznik izlaže svoj zadatak pred Stručnom komisijom koju čini nekoliko predavača, a koji daju osvrt i upute za poboljšanje projektne ideje. Prezentacija završnog rada održava se u tajnosti, ne pred svim polaznicima niti predavačima, radi zaštite poslovne tajne i projektnih ideja polaznika.

Polaznici su dužni pohađati 80% svih predavanja.

• LOKALNI KARAKTER PODUZETNIKA – PREDAVAČA

Svi predavači su uspješni lokalni poduzetnici, no timu lokalnih predavača pridružuju se i gosti predavači – uspješni poduzetnici iz drugih regija.

Lokalni karakter poduzetnika-predavača je od velikog značaja, jer upravo oni svjedoče svojim primjerom da je moguće poslovno uspjeti i u manjoj sredini poput Varaždina. Time se polaznike programa dodatno motivira.

Svake godine Stručna komisija utvrđuje prioritete Javnog poziva i kriterije za odabir polaznika. Ove godine u fokusu su kulturne i kreativne industrije i poduzetnici s iskustvom u poslovanju ne kraćem od dvije godine.

• ELEMENT UMREŽAVANJA

Važan segment nastave je poticanje sinergije među polaznicima na temelju koje se na kraju razviju prijateljstva, ali i poslovne suradnje. Poticanje razvoja poduzetništva u temelju je ovog programa, a dodanu vrijednost čini upravo ta sinergija među polaznicima.

• GENERACIJE POLAZNIKA

I. generacija (2018./2019.) – 13 polaznika (poduzetnici početnici)

II. generacija (2019./2020.) – 16 polaznika (poduzetnici početnici)

III. generacija (2020./2021.) – 11 polaznika (iskusni poduzetnici)

IV. generacija (2021./2022.) – 12 polaznika (iskusni poduzetnici) Za razliku od prve dvije generacije, III. i IV. generacija polaznika bila je fokusirana na već iskusne poduzetnike koji su htjeli inovirati svoje poslovne modele i postići transformaciju svojih poslovnih subjekata te se posebno prilagoditi novim načinima poslovanja zbog krize uzrokovane pandemijom korona virusa. U fokusu V. generacije polaznika su iskusni polaznici iz područja kulturnih i kreativnih industrija.Program Akademije za poduzetništvo 5.0. – brošura

Galerija slika

Generacija I

Generacija II

Generacija III

Generacija IV

Promjena veličine fonta
Kontrast